Важно! Препоръчваме ви при достъпване на сайта www.ubbam.bg да използвате браузер различен от Internet Explorer.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Phone
0700 1 17 17

За територията на България

International number
+359 2483 1717

Номер за връзка от чужбина

Mail
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

Клонове и банкомати

Зона на инвеститора

Калкулатори

en

Съобщение за първоначално записване

date

05 март 2021

 

Уважаеми Клиенти,

 

Уведомяваме Ви, че с решение No 87-ДФ от 18.02.2021 г., Комисията за финансов надзор издаде разрешение на УД KBC Asset Management NV, Белгия, действащо чрез клона си в Република България „Кей Би Си Асет Мениджмънт НВ – клон“ КЧТ (КВСАМ или клона) за организиране и управление на договорен фонд „ОББ ЕкспертИйз“, състоящ се от десет подфонда:

 

Име на Подфонда

ISIN код

  1. ОББ ЕкспертИйз Дефанзивен Балансиран (ЛЕВА)

BG9000003210

  1. ОББ ЕкспертИйз Дефанзивен Балансиран (ЕВРО)

BG9000004218

  1. ОББ ЕкспертИйз Дефанзивен Толерантен (ЛЕВА)

BG9000006213

  1. ОББ ЕкспертИйз Дефанзивен Толерантен (ЕВРО)

BG9000005215

  1. ОББ ЕкспертИйз Динамичен Балансиран (ЛЕВА)

BG9000007211

  1. ОББ ЕкспертИйз Динамичен Балансиран (ЕВРО)

BG9000008219

  1. ОББ ЕкспертИйз Динамичен Толерантен (ЛЕВА)

BG9000010215

  1. ОББ ЕкспертИйз Динамичен Толерантен (ЕВРО)

BG9000009217

  1. ОББ ЕкспертИйз Силно Динамичен Толерантен (ЛЕВА)

BG9000011213

  1. ОББ ЕкспертИйз Силно Динамичен Толерантен (ЕВРО)

BG9000012211

 

След получаване на гореописаното разрешение, KBCAM чрез Дистрибутора си - Обединена Българска Банка АД (ОББ), стартира процедура по първоначално записване на дялове в Подфондовете („Първоначалното записване“).

Първоначалното записване ще започне в 9:30ч. българско време на 15.03.2021 г., и ще завърши в 17.30 ч. българско време на 17.05.2021 г. („Дата на завършване на първоначалното записване“).

В рамките на Първоначалното записване дяловете в Подфондовете ще бъдат предлагани за записване по тяхната номинална стойност („Цена при първоначално записване“), т.е. 10 лева (десет лева) за Подфондовете в лева и 10 евро (десет евро) за Подфондовете в евро.

В рамките на Първоначалното записване, предвид това, че Фондът чадър и Подфондовете все още не развиват дейност, няма да бъде изчислявана и публикувана нетна стойност на активите, емисионна стойност и цена на обратно изкупуване на дяловете в Подфондовете. Всички инвеститори могат да подадат необвързващо заявление за интерес за записване на дялове в избрания/ите Подфонд/ове от Датата на започване на първоначалното записване до Датата на завършване на първоначалното записване („Период на първоначално записване“).

Инвеститорите ще следва да подпишат необходимите договори, да подадат необвързващо заявление за интерес за записване на дялове в избран/и Подфонд/ове при Дистрибутора и да предоставят необходимите идентификационни документи. Попълването и подписването на всички документи ще се осъществява в клоновата мрежа на дистрибутора – ОББ, от понеделник до петък, в рамките на работното време на клоновете. В рамките на Периода на първоначално записване няма да се приемат други поръчки за записване на дялове в Подфондовете, а само необвързващи заявления за интерес за записване на дялове.

Инвеститорът е длъжен да осигури при Дистрибутора - ОББ АД необходимите средства за изпълнение на поръчката, съгласно размера на желаната от него инвестиция, до 17.30 ч на 18.05.2021 г.

Инвеститорите, подали необвързващи заявления за интерес за записване на дялове в избран/и Подфонд/ове, ще имат правото да ги оттеглят до изтичане на Периода на първоначално записване, като подпишат заявление за отказ в избран от тях клон.

В 17.30 ч. българско време на 17.05.2021 г. неоттеглените към този час необвързващи заявления за интерес за записване на дялове в избрания/ите Подфонд/ове, ще бъдат считани за поръчки за записване на дялове в Подфонд/овете, посочени в тях. В случай, че необходимите средства за изпълнение на поръчката за записване са налични до 17:30 ч. на 18.05.2021 г., българско време, подадените поръчки ще бъдат изпълнени на 19.05.2021 г. Във връзка с предходното изречение, дяловете в избраните Подфондове ще се считат за записани от съответните инвеститори и дяловете в Подфондовете ще бъдат издадени на името на конкретните инвеститори.

Първоначалното записване ще се счита за успешно, по отношение на съответен Подфонд, ако са подадени необвързващи заявления за интерес за записване на дялове от този Подфонд в размер поне на 100 000 евро (сто хиляди евро), за Подфондовете в евро, съответно в размер на 200 000 лева (двеста хиляди лева), за Подфондовете в лева, като Първоначалното записване ще се счита за успешно по отношение на всички Подфондове (т.е. за целия Фонд чадър), ако бъдат подадени необвързващи заявления за интерес за поне 10 000 000 евро (десет милиона евро) във всички Подфондове, като по отношение на Подфондовете в лева ще се взема предвид евровата равностойност на заявените за инвестиране средства, съгласно подадените необвързващи заявления за интерес, съгласно фиксинга на Българската народна банка.

В случай, че Първоначалното записване не е успешно, съгласно критериите, посочени в предходния параграф, КВСАМ може да вземе решение да не продължи със стартирането на съответния/ите Подфонд/ове и да откаже изпълнение на всички направени от инвеститорите необвързващи заявления за интерес, без разходи за тези инвеститори. Това решение ще бъде публично обявено на уебсайта на Клона (www.ubbam.bg) и на уебсайта на Дистрибутора (www.ubb.bg). В такъв случай средствата на инвеститорите, няма да бъдат инвестирани и ще останат по техните сметки в ОББ. В допълнение, КВСАМ ще има право да удължи Периода на първоначално записване с не повече от 20 (двадесет) работни дни, преди настъпването на Датата на завършване на първоначалното записване. В този случай КВСАМ ще уведоми надлежно КФН, Дистрибутора, Депозитаря и обществеността за удължаването на Периода на първоначално записване, като за целта ще публикува съобщение за удължаването на уебсайта на Клона и на уебсайта на Дистрибутора, посочени по-горе. След приключване на Периода на първоначално записване, издаването и обратното изкупуване на дялове в Подфондовете ще се осъществява в съответствие с правилата и проспектите. Допълнителна информация може да намерите в Проспекта на ОББ ЕкспертИйз и съответните подфондове на уебсайта на Клона (www.ubbam.bg).

 

Желаем Ви успешни инвестиции!

05.03.2021 г.

Проспект на договорен фонд "ОББ Експертийз"

Правила на договорен фонд чадър "ОББ ЕкспертИйз"

ДКИИ ОББ ЕкспертИйз Дефанзивен Балансиран (ЛЕВА)

ДКИИ ОББ ЕкспертИйз Дефанзивен Балансиран (ЕВРО)

ДКИИ ОББ ЕкспертИйз Дефанзивен Толерантен (ЛЕВА)

ДКИИ ОББ ЕкспертИйз Дефанзивен Толерантен (ЕВРО)

ДКИИ ОББ ЕкспертИйз Динамичен Балансиран (ЛЕВА)

ДКИИ ОББ ЕкспертИйз Динамичен Балансиран (ЕВРО)

ДКИИ ОББ ЕкспертИйз Динамичен Толерантен (ЛЕВА)

ДКИИ ОББ ЕкспертИйз Динамичен Толерантен (ЕВРО)

ДКИИ ОББ ЕкспертИйз Силно Динамичен Толерантен (ЛЕВА)

ДКИИ ОББ ЕкспертИйз Силно Динамичен Толерантен (ЕВРО)

Правила за оценка на портфейла и за опеределяне на НСА на подфондовете на договорен фонд чадър "ОББ ЕкспертИйз"

Вътрешни правила за управление на риска на договорен фонд чадър "ОББ ЕкспертИйз" и на неговите инвестиционни подфондове

Обратно към Новини