Важно! Препоръчваме ви при достъпване на сайта www.ubbam.bg да използвате браузер различен от Internet Explorer.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Phone
0700 1 17 17

За територията на България

International number
+359 2483 1717

Номер за връзка от чужбина

Mail
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

Клонове и банкомати

Зона на инвеститора

Калкулатори

en

ВАЖНО

date

02 март 2022

В средата на Февруари 2022, след седмици на политически искри между страните-членки на НАТО и Русия, президентът Владимир Путин официално призна независимият статут на окупираните от Русия провинции Донецк и Луганск в Украйна и разположи свои сили в тези региони. Като последствие Русия стартира и пълно мащабна военна инвазия срещу цялата територия на Украйна.

 

В отговор, САЩ, Великобритания и ЕС, както и няколко други страни, наложиха различни по естество икономически санкции, насочени към отслабването на Руската икономика и ограничаващи достъпът на Русия до международната финансова система. Тези санкции, също наричани ембарго, се състоят основно от замразяване на активите на голям брой Руски банки, компании, Руски политици и олигарси, наложиха търговски и инвестиционни ограничения на Русия и на някои региони в Украйна, както и финансови ограничения на определени Руски банки, включително на Централната Банка на Руската Федерация.

 

КВС Груп има отговорността да извършва своя бизнес по законосъобразен и етичен начин, и в съответствие със санкциите, наложени от ООН и ЕС, както и с мерки, наложени от държави, които счита като относими, като САЩ и Украйна. Отчитайки разширяващият се обхват на санкциите, които бяха наложени през последните седмици, техният мащаб както и интересите на клиентите на КВС Груп, КВС Груп ще (до второ нареждане) приеме следният подход спрямо Русия и Украйна:

 

∙ Обработването на всички плащания от и към Русия, както и трансакции в рубли (RUB) ще бъдат преустановени до второ нареждане

∙ Плащания (стандартни както и търговско финансиране) към и от Украйна, включващи клиент на КВС Груп остават възможни. Прехвърлящи трансакции (“pass-through”) към и от Украйна няма да бъдат изпълнявани.

∙ КВС Груп няма да обработва плащания включващи сепаратистките региони в Украйна (Донецк, Луганск и Крим)

∙ Всяка трансакция, която включва лице обект на забранителните списъци, е забранена

Обратно към Новини