Важно! Препоръчваме ви при достъпване на сайта www.ubbam.bg да използвате браузер различен от Internet Explorer.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Phone
0700 1 17 17

За територията на България

International number
+359 2483 1717

Номер за връзка от чужбина

Mail
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

Клонове и банкомати

Зона на инвеститора

Калкулатори

en

Икономическото възстановяване губи инерция

date

29 юли 2020

 

След бърз икономически рестарт, започнаха да изникват съмнения за силата на икономическото възстановяване.

Изключително щедрите мерки за подкрепа на доходите (особено в САЩ) подхранват потреблението, но колко дълго ще продължи тази подкрепа?

 

Няма връщане към нормалното без ваксина

 

Вече циркулират мнения за втора вълна от инфектирани в Белгия, докато в много части на света – включително в южните щати на САЩ – първата вълна дори не е приключила все още.

За доста сектори на икономиката, завръщането към печалба ще бъде възможно едва, когато нуждата то социално дистанциране остане в миналото, а това е малко вероятно поне докато не бъдат достъпни достатъчни количества ваксини.

Нови доклади дават надежда, че разработването на ваксина е съвсем постижимо, но все още не сме близо до такава в готов вид.

 

Инвестиционната стратегия остава защитна

 

Въпреки, че ръстът в цените на акциите определено се изравни, последните данни за коронавируса изглежда, че не са оказали кой знае колко ефект върху капиталовите пазари.

Икономическите индикатори започнаха да изравняват, а ревизираните надолу отчети на компаниите могат да променят ситуацията.

Предпочитаме да играем на сигурно като се фокусираме над сектори – като медицински технологии, електронна търговия, медии и софтуер – които подкрепят животът в средата на covid-19.

Освен тази дългосрочна визия, защитата и трендовете на финансовите пазари също остават важни аспекти. Вашата персонална инвестиция е възможно да има различна композиция, в зависимост от комфортната Ви зона.

 

Отварянето на световната икономика премина гладко, но сега изглежда, че възстановяването се забавя основно заради продължаващият ефект на covid-19. Предпочитаме по-сигурните води като поддържаме повече ликвидни средства в резерв и сектори с възможности за растеж.

Обратно към Новини