Важно! Препоръчваме ви при достъпване на сайта www.ubbam.bg да използвате браузер различен от Internet Explorer.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Phone
0700 1 17 17

За територията на България

International number
+359 2483 1717

Номер за връзка от чужбина

Mail
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

Клонове и банкомати

Зона на инвеститора

Калкулатори

en

Устойчивостта стана част от ДНК-то ни!

date

12 август 2022

Тази година отбелязваме 30 години от първия Отговорен инвестиционен фонд на КВС Асет Мениджмънт. Наскоро компанията беше отличена с наградата „Най-устойчива инвестиционна компания“ от медия World Finance. Как бе постигнато?

В центъра на устойчивата ни стратегия стоят 3 ключови идеи: подсилването на позитивния отпечатък върху обществото, намаляване на отрицателните ефекти и окуражаване към отговорно поведение. Нашето отношение към отговорните инвестиции продължава да създава истинска промяна. КВС следва тази философия от много време, като се има предвид, че първият Отговорен фонд е лансиран в Белгия през 1992г. Следваме 6те Принципа за Отговорно инвестиране на Обединените нации и те са част от нашата инвестиционна политика – включвайки ESG (environment, society, governance - околна среда, общество, управление) фактори в анализите и процесите.

През последните 5 години КВС систематично укрепва устойчивите си политики. Отговрното инвестиране не е просто тренд, а напротив – то е тук, за да остане! Инвеститорите все повече започват да очакват не само финансова възвръщаемост, но и компаниите, в които инвестират, да мислят за околната среда и обществото. Отговорното инвестиране се превръща в новия стандарт за КВС – изборът на 64 процента от новите инвестиции на белгийските инвеститори през 2021г. !

Обратно към Новини