Важно! Препоръчваме ви при достъпване на сайта www.ubbam.bg да използвате браузер различен от Internet Explorer.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Phone
0700 1 17 17

За територията на България

International number
+359 2483 1717

Номер за връзка от чужбина

Mail
Изпратете запитване

чрез контактната ни форма

Клонове и банкомати

Зона на инвеститора

Калкулатори

en

СЪОБЩЕНИЕ до клиентите, които нямат инвестиции, но имат сключени договори с УД „ОББ Асет Мениджмънт” ЕАД

date

20 май 2022

                                                           # Маркетингово съобщение 

 

 

СЪОБЩЕНИЕ

до клиентите, които нямат инвестиции,

но имат сключени договори с УД „ОББ Асет Мениджмънт” ЕАД

20.05.2022 г.

 

Настоящото съобщение е предназначено за клиенти, които към настоящия момент нямат инвестиции и не притежават дялове в договорните фондове, управлявани от „КЕЙ БИ СИ АСЕТ МЕНИДЖМЪНТ НВ – КЛОН“ КЧТ, България (универсален правоприемник на УД „ОББ Асет Мениджмънт” ЕАД), но имат сключени Договори за подаване на поръчки с Управляващо дружество „ОББ Асет Мениджмънт” ЕАД. Уведомяваме тези клиенти, че предстои договорите с тях да бъдат прекратени, считано от 24.06.2022г., след изтичането на 1 (едно) - месечно писмено предизвестие, изпратено до всеки един от тях, с писмо с обратна разписка, на посочения в договора адрес.

За целта напомняме на клиентите, че по силата на Дистрибуторски договор от 5 декември 2018г. и с цел подобряване на обслужването, дейността по продажба и обратно изкупуване на дялове е делегирана и се осъществява ексклузивно от „Обединена Българска Банка“ АД, в качеството й на дистрибутор. Считано от тогава Управляващо дружество „ОББ Асет Мениджмънт” ЕАД не извършва самостоятелно (на гише) дейност по продажба и обратно изкупуване на дяловете и не осъществява контакт с инвеститори, включително не сключва нови и не изпълнява действащи договори за подаване на поръчки. Това означава, че за в бъдеще, ако клиентите решат да инвестират в предлаганите от „Обединена Българска Банка“ АД фондове, ще трябва да сключат договор с банката, която обслужва, както поръчките за записване и обратно изкупуване, така и предоставя допълнителен набор от услуги, като например регулярна информация и бюлетини, съвет при нови записвания и периодични отчети.

При възникнали въпроси и необходимост от допълнителна информация, експертите на нашия дистрибутор - „Обединена Българска Банка“ АД са на Ваше разположение, в рамките на работното им време с клиенти.

 

 

Важно: Информацията, предоставената в настоящия маркетингов материал не представлява инвестиционна консултация, съвет, инвестиционно проучване или препоръка за инвестиране. Информацията е валидна към датата на издаване на маркетинговия материал и може да се промени в бъдеще. Стойността на дяловете в колективни инвестиционни схеми се променя във времето и може да бъде по-висока или по-ниска от стойността в момента на инвестиране. Не се гарантират печалби и съществува риск за инвеститорите да не си възстановят пълния размер на инвестираните средства. Затова е препоръчително инвеститорите да се запознаят с Проспекта и Документа с ключова информация за инвеститорите преди вземане на окончателно инвестиционно решение. Може да намерите тези документи, на български и на английски език, на интернет страницата на „Кей Би Си Асет Мениджмънт Н.В. – КЛОН“, България – www.ubbam.bg, и на интернет страницата на дистрибутора ОББ – www.ubb.bg, както и при поискване може да получите хартиено копие безплатно във всички клонове на ОББ, в рамките на обичайното им работно време с клиенти. Предлаганите захранващи колективни инвестиционни схеми инвестират постоянно 85 на сто или повече от активите си в дялове на главните колективни инвестиционни схеми. Инвестициите в колективни инвестиционни схеми, предлагани от дистрибутора „Обединена българска банка“ АД, са гарантирани от Фонда за компенсиране на инвеститорите, в размер на 90% от стойността на всички съхранявани от ОББ финансови инструменти, но не повече от 40 000 лв., като компенсации се изплащат само в случаите, предвидени от закона. Бъдещите резултати подлежат на данъчно облагане, зависещо от личното положение на всеки инвеститор и може да се промени за в бъдеще. Резюме на правата като инвеститори е достъпно на следните хипервръзки, на български език: 11074.pdf (ubbam.bg) и на английски език: 11365.pdf (ubbam.bg). Информираме ви, че „Кей Би Си Асет Мениджмънт Н.В.“ Белгия може да вземе решение да прекрати предлагането на фондовете на територията на Република България.

Обратно към Новини